Σκαλίζοντας βασιλιάδες

Από

Γλυπτική σε ξύλο κέδρου . Ύψος 30 cm

Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια γλυπτών από ξύλο που αφήνω αψημιθιαστο ώστε να δίνει την ζωντανή αίσθηση του χωρίς διακοσμητικές φλυαρίες.

  • Τιμή πρωτότυπου έργου: 350 €
  • Περιοχή: Ηράκλειο Αττικής

Ο Αθανάσιος Βακιρτζης δημιουργεί προσωπικό έργο, απλό, με ένα τόνο ποιητικό.

Τα γλυπτά του έχουν σταθερό σχέδιο, δυναμικό. Είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης που αποδίδει την κίνηση των μορφών μέσα στον χώρο, ανάγοντας την εμπειρία του, σε προσωπική έκφραση και υψώνοντας τά οράματα του στην γοητευτική σφαίρα της υψηλής εικαστικής έκφρασης.

Η τέχνη του έχει υποβλητική δύναμη με μια ένταση που δύσκολα συναντάμε στην σύγχρονη τέχνη . Οι ανθρώπινες φιγούρες έχουν ένα χαρακτήρα περισσότερο συμβολικό, παρά νατουραλιστικό. Το περιβάλλον εισβάλει στα γλυπτά του βίαια και αιχμηρά, σημαδεύοντας τις κινήσεις των μορφών, που δεν περιγράφονται αλλά υποδηλώνουν την παρουσία τους , μέσα σε ένα ζωντανό ρυθμό χωρίς να κρύβεται η ύλη από την οποία προέρχονται.

Η καλλιτεχνικες του αναζητήσεις είναι μέσα στο κράμα του πάθους και της φαντασίας. - Δημήτρης Τηνιακός , ιστορικός τέχνης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άλλα Έργα Τέχνης από Αθανάσιος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ceasar Εκκρεμές »